Vacature leden Commissie Accreditatie Universiteiten en Hogescholen

Nieuws •

Voor de Commissie Accreditatie Universiteiten en Hogescholen (CAUH) zijn we op zoek naar nieuwe leden. Past jouw profiel bij wat wij zoeken?

Vacature leden Commissie Accreditatie Universiteiten en Hogescholen

Over de CAUH

De commissie accrediteert actuariële opleidingen en bestaat uit personen, die ieder hun eigen expertise inbrengen en elkaar aanvullen. De CAUH valt onder de verantwoordelijkheid van de portefeuillehouder Onderwijs in het bestuur AG.


Het AG hanteert eindtermen waar onderwijsinstellingen, die een opleiding aanbieden tot actuaris AG, in Nederland aan moeten voldoen. Momenteel wordt deze opleiding aangeboden door het Actuarieel Instituut (AI, EMAS) en de Universiteit van Amsterdam (UvA, AEMAS). De commissie gaat namens het AG in gesprek met beide onderwijsinstellingen om te toetsen of de opleidingen aan de gestelde eindtermen voldoen. Deze eindtermen zijn afgeleid van het beroepsprofiel, dat een gemeenschappelijk kader geeft voor de invulling van het actuariële beroep. Tenslotte volgt de commissie de ontwikkelingen op het gebied van onderwijs en adviseert zij het bestuur AG bij vraagstukken over de kwaliteit van deze opleidingen.

Wil jij graag actief zijn voor het AG en ben je een teamspeler die zich wil inzetten voor de continuïteit en kwaliteit van het actuariële onderwijs in Nederland? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Jouw profiel

  • Je bent een teamspeler en hebt affiniteit met onderwijs.
  • Je hebt ervaring op een van de volgende vakgebieden: Data Science, risicomanagement, pensioenen of verzekeringen.
  • Je bent communicatief sterk.
  • Je bent praktisch ingesteld, nieuwsgierig en vraagt door.

Procedure

Je wordt in principe voor een periode van twee jaar benoemd. Het commissiewerk vraagt twee tot vier uur van jouw tijd per week, maar je krijgt er ook iets voor terug: je kunt groeien in je persoonlijke ontwikkeling en je leert nieuwe mensen en organisaties kennen.


Herken jij jezelf in deze vacature, neem dan vóór 1 mei 2024 contact op met Wies de Boer, senior beleidsmedewerker bureau AG, of met Wil Deelen, voorzitter CAUH. Zij kunnen je meer vertellen over de commissie, de werkzaamheden en jouw rol. In mei 2024 vinden de gesprekken met kandidaten plaats.