Kring Schade - Het verzekeren van schade in een veranderende wereld

De wereld verandert en dat laat ook de verzekeringsmarkt niet ongemoeid. Aanpassingen aan de algemeen veranderende inzichten over klimaat en ESG hebben impact op de bedrijfvoering van verzekeraars.

Kring Schade - Het verzekeren van schade in een veranderende wereld

De wereld verandert en dat laat ook de verzekeringsmarkt niet ongemoeid. Aanpassingen aan de algemeen veranderende inzichten over klimaat en ESG hebben impact op de bedrijfsvoering van verzekeraars. In deze bijeenkomst komen twee sprekers aan het woord die inzicht geven in de aspecten waarmee je te maken krijgt als verzekeraar.

Timo Brinkman, Senior Beleidsadviseur Klimaat bij het Verbond van Verzekeraars, geeft een overzicht van de ontwikkelingen binnen en buiten het Verbond van Verzekeraars op het gebied van nieuwe KNMI-scenario’s, bewustwording, preventie, ruimtelijke ontwikkeling en de verzekeringsmarkt. Hij zal specifiek ingaan op overstroming.

Lars Janssen, Senior Manager bij PricewaterhouseCoopers, gaat in op ESG, de inmiddels bekende drieletterige term. Los van ambitieuze doelstellingen is de vraag wat dit concreet betekent voor de actuaris, hoe moet hij er mee aan de slag en wat kan nu al gedaan worden? Lars gaat in zijn presentatie hierop in en richt zich daarbij specifiek op pricing.

Programma

15.30 - 16.00 uur Ontvangst

16.00 - 16.10 uur Inleiding door dagvoorzitter Leonie Thiers

16.10 - 16.55 uur Presentatie door Timo Brinkman (VvV)

16.55 - 17.40 uur Presentatie door Lars Janssen AAG (PwC)

17.40 - 18.00 uur Vragen

18.00 - 19.00 uur Borrel

Locatie

Restaurant Zuiver, Utrecht


PE-punten

De bijeenkomst wordt aangevraagd voor 2 PE-punten

Event informatie

Tijden: 15:30 - 19:00 uur
Locatie: Restaurant Zuiver
Plaats: Utrecht
Ga naar Mijn-AG om in te schrijven

Meer activiteiten

JoCo2024
13:00 uur • Brussels (Belgium)
Algemene Ledenvergadering
10:00 uur • Bussum
AG Najaarscongres 2024
13:00 uur • Bussum