VSAE Actuariaatcongres 2024 - Data Quality

Vanaf 1 juli 2023 staat Nederland voor een ingrijpende verandering in het pensioenstelsel met de introductie van de WTP. Tijdens het VSAE congres A Renewed Pension System: How to Ensure Data Quality for a Smooth Transition draait het om deze significante wetswijziging in ons pensioenlandschap.

VSAE Actuariaatcongres 2024 - Data Quality

Met deze transitie worden we geconfronteerd met tal van uitdagingen en kansen, en hebben daarmee een duidelijke deadline te halen: tegen 1 januari 2028 moeten alle pensioenplannen voldoen aan de bepalingen van deze nieuwe wet.

Het hart van deze verandering ligt in het waarborgen van nauwkeurigheid en betrouwbaarheid in de gegevens van de pensioenadministratie. Dit gaat verder dan simpelweg aan regelgeving voldoen; het is ook bedoeld om het vertrouwen van mensen in hun pensioenplannen te versterken.

Actuarissen staan voor aanzienlijke veranderingen en de daarmee gepaard gaande uitdagingen op het gebied van datakwaliteit. Dit vormt het centrale thema van het VSAE Actuarial Congress 2024, dat op 5 maart 2024 wordt gehouden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (Amsterdam). Experts en professionals uit de branche komen samen om kennis te delen, te leren en gezamenlijk te werken aan de toekomst van het Nederlandse pensioenstelsel.

Het VSAE Actuarial Congress biedt een unieke gelegenheid om dieper in te gaan op de details van de nieuwe wet en de onmisbare rol die actuarissen spelen bij het waarborgen van de datakwaliteit voor een naadloze overgang naar ons geherstructureerde pensioenstelsel.

Event informatie

Tijden: 09:15 - 18:00 uur
Locatie: Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT)
Plaats: Amsterdam
Spreker(s): Diverse sprekers
Meer informatie en inschrijven

Meer activiteiten

Algemene Ledenvergadering
10:00 uur • Bussum
AG Jaarcongres 2024
13:30 uur • Bussum
IFRS 17 in de praktijk
15:00 uur •