Erelid Ad Kok AAG HonFIA overleden

Nieuws •

Dinsdag 5 december 2023 bereikte ons het verdrietige bericht dat Ad Kok AAG HonFIA (4 september 1954), erelid van het Koninklijk Actuarieel Genootschap (AG), zaterdag 2 december 2023 is overleden.

Erelid Ad Kok AAG HonFIA overleden

Ad werd in 1986 lid van het AG en heeft voor zowel de vereniging als op internationaal gebied veel betekend voor de beroepsgroep. Hij is onder andere voorzitter geweest van het Actuarieel Instituut en voorzitter van de AG Commissie Internationaal. In mei 2013 werd hij, tijdens het 125-jarig jubileumcongres in Den Haag, vanwege zijn lange staat van dienst en grote betrokkenheid bij de vereniging en beroepsgroep, benoemd tot erelid en later in het jaar verkozen tot Actuaris van het Jaar.

Met het overlijden van Ad verliest het AG niet alleen een erelid, maar het actuariaat bovendien een aimabele en zeer gewaardeerde vakman. Ook in het buitenland werd zijn vakmanschap en inzet voor het actuariaat zeer gewaardeerd en erkend. Zo was Ad voorzitter van de Groupe Consultatif, voorloper van de Actuarial Association Europe (AAE), en lid van vele commissies van de International Actuarial Association. Vanwege deze en andere verdiensten is hij benoemd tot Honorary member van de AAE en HonFIA (Honorary Fellows of the Institute and Faculty of Actuaries).

De familie neemt zaterdag 9 december 2023 in besloten kring afscheid van Ad. Onze gedachten en medeleven gaan uit naar zijn familie, vrienden en overige nabestaanden.

Bestuur, directie en medewerkers
Koninklijk Actuarieel Genootschap