Gijs Kloek Actuaris van het Jaar 2023

Nieuws •

Tijdens de jaarlijkse Dag van de Actuaris is Gijs Kloek door zijn beroepsgenoten en een vakjury uitgeroepen tot Actuaris van het Jaar 2023.

Gijs Kloek Actuaris van het Jaar 2023

De andere genomineerden waren Henk Bets AAG (Adviesbureau Confident) en Max Kaspers AAG (Actuaris Schade NV en Practice Lead Adviesbureau Whayle).

Gijs Kloek
Gijs Kloek

Gijs is senior manager Actuarial– Climate Change & International bij Achmea, een autoriteit op het gebied van klimaatadaptatie en slaat van daaruit de brug naar het actuariaat. Nieuwe wegen werden door hem ingeslagen om klimaatrisico’s te kwantificeren en om te zetten naar modellen voor bijvoorbeeld overstroming en neerslagschade. De jury ziet hem als inspiratiebron voor de actuariële beroepsgroep. Met zijn aanpak draagt hij op indrukwekkende wijze bij aan een van de meest urgente maatschappelijke vraagstukken van onze tijd: klimaatverandering.

Inge Lodder Actuarieel talent van het Jaar 2023

Inge Lodder AAG (Founder ELAVV Consultancy) werd uitgeroepen tot Actuarieel talent van het jaar 2023. Inge is een gedreven en ambitieuze jonge actuaris met passie voor innovatie. Ze begrijpt dat technologie de sleutel is tot het optimaliseren van actuariële processen. Door de nadruk te leggen op automatisering en digitalisering van routinetaken, creëert ze ruimte voor diepgaande analyse en strategische besluitvorming.

Inge Lodder
Inge Lodder

De andere genomineerden waren Johannes Meindersma (Independent Consultant, Meindersma Analytics) en Maurice Rodrigues AAG (Actuaris Actuarial Modelling & Reporting Nationale-Nederlanden).


Het Koninklijk Actuarieel Genootschap feliciteert Inge en Gijs van harte met hun titel!