2015: Maxime Clijsters MSc

De Johan de Witt scriptieprijs 2015 is dit jaar gewonnen door Maxime Clijsters MSc voor haar scriptie ‘Dealing with continuous variables and geographical information in non-life insurance ratemaking’.

2015: Maxime Clijsters MSc

Tijdens het Najaarscongres van het Koninklijk Actuarieel Genootschap ontving zij uit handen van juryvoorzitter Jos Berkemeijer AAG een beeldje van Johan de Witt en een geldbedrag van €5.000. Maxime Clijsters (België, 1990) schreef haar scriptie aan de Katholieke Universiteit van Leuven.

De scriptie behandelt een fundamenteel vraagstuk in het actuariaat: hoe kan heterogeniteit in een verzekeringsportefeuille worden gebruikt in het vaststellen van de verzekeringspremie? De methoden die Clijsters gebruikt in haar scriptie zijn zeer geavanceerd en vereisen veel rekenkracht. Clijsters maakt op vele momenten een vertaalslag van de complexe methodologie naar de verzekeringstechnische praktijk. Het is juist die aandacht voor de vertaalslag van de geavanceerde statistische methodologie naar de verzekeringstechnische praktijk die grote indruk heeft gemaakt op de jury.